Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí rizoto se zeleninou

Zpět
  • Autor: kocfekat
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7142 kJ

Bílkoviny (g): 164, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 214, SAFA (g): 5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1786 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Nejdříve jsem si prsa nakrájela na malinké kousky a osolila, posypala oreganem, domácí vegetou od mojí babičky, zalila troškou worchesteru, zamíchala a nechala asi 2 hodinky marinovat. Na rozpáleném oleji jsem si osmahla do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, pak přihodila maso a nechala zatahnout. Poté jsem přidala rýži a nechala chvíli restovat. Vše jsem zalila horkou vodou (v poměru 1,5 dílu vody na 1 díl rýže) a ještě lehce dosolila. Vše jsem pořádně zamíchala a nechala asi 8 minut vařit. Pak jsem přihodila mraženou zeleninu a nechala dodělat dalších 8 minut. Je nutné dbát, aby tam bylo alespoň trošku vody, jinak se rýže připaluje.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři