Kategorie receptů
- Autor: kocfekat
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Worcester | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Zeleninová směs 4 roční období mražená (Bonduelle) | 175 |
Cibule | 50 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 250 |
Kuřecí prsa bez kůže | 600 |
Energetická hodnota celkem: 7142 kJ
Bílkoviny (g): 164,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 214,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1786 kJ
Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Nejdříve jsem si prsa nakrájela na malinké kousky a osolila, posypala oreganem, domácí vegetou od mojí babičky, zalila troškou worchesteru, zamíchala a nechala asi 2 hodinky marinovat. Na rozpáleném oleji jsem si osmahla do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, pak přihodila maso a nechala zatahnout. Poté jsem přidala rýži a nechala chvíli restovat. Vše jsem zalila horkou vodou (v poměru 1,5 dílu vody na 1 díl rýže) a ještě lehce dosolila. Vše jsem pořádně zamíchala a nechala asi 8 minut vařit. Pak jsem přihodila mraženou zeleninu a nechala dodělat dalších 8 minut. Je nutné dbát, aby tam bylo alespoň trošku vody, jinak se rýže připaluje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.